Airtrack – hvorfor en model skal du vælge?

Er du en af ​​de mange forældre, der har overvejet at købe en Airtrack til dit barn, men ikke er helt sikker på hvilken model du skal vælge? Lad mig fortælle dig, hvorfor du bør overveje at få et GymPlay Airtrack frem for en af de mange billige modeller på market. Som et af de eneste virksomheder i verden sørger de for, at deres Airtracks er fri for farlige kemikalier som f.eks. de hormon forstyrende phthalater. De fleste andre Airtracks indeholder forskellige phthalater der tilsættes for at blødgøre plastikken og gøre det lettere at bygge billige Airtracks. Hos GymPlay bruger de en specielt designet plastopløsning til at give dig den bløde fornemmelse af Airtrack helt uden brug af farlige kemikalier. De bruger også dobbelt rail for at gøre den mere holdbart og øge ydeevnen. Airtracks er sjovt for børn og en god måde at få dem til at motionere mere. Noget næsten alle børn i disse dage kunne få gavn af. Du behøver ikke være gymnast eller meget atletisk for at bruge disse Airtracks, selv uden nogle gymnastik færdigheder, bliver du bedre over tid.

Læs også: Sådan kommer du i gang med træning på Airtracks

Hvilket Airtrack skal du vælge?

Den svære del for mange er at vælge hvilken Airtrack de skal købe. Der er efterhånden så mange forskellige kombinationer, at det kan være ret svært at vælge den helt rigtige. Så her er et par grundlæggende tip som gerne skulle hjælpe dig med at gøre det valg lidt lettere. De fleste Airtracks er typiske omkring 3 til 15 meter lange. De længste modeller bruges ofte i gymnastikklubber og sportshaller. De noget mindre 3 meter modeller er primært til begyndere der lige er kommet i gang med at lærer de forskellige type spring og flips. 4-5 meter modellerne er ofte en god længde for de større børn eller dem som allerede har lidt gymnastik erfaring. 5-6 meter til erfarne gymnater eller dem, der allerede har en masse Airtrack Erfaring. 8-10 meter til ældre gymnaster, der træner gymnastik meget eller konkurrerer på din Air track.
Den næste ting du skal overveje er, hvor tyk din Air track skal være? Den typiske højde på en Airtrack er 10 til 30 cm. Jo højere en model du vælger at købe, jo mere bounce får du, hvilket gør det nemmere at lave endnu mere komplekse serier af spring. Så igen for begyndere, start ud med en tynd 10 cm Airtrack. Det er billigere og den er ikke så tungt som en tykkere model. Noget der er vigtigt for en 9-årig, der sandsynligvis vil have besvær med at bære en 25 kg Airtrack rundt. 20 cm er en god højde for mere erfarne brugere, du får en et godt bounce, og den er ikke for dyr eller tung. 30 cm er til elitegymnaster eller til sportshaller.
Der vil selvfølgelig altid være undtagelser og ofte også et budget der skal overholdes. Dog er det nlsten altid en god ide at tale med de mennesker, der sælger dem. I det mindste hvis du finder Airtracken i en fysisk butik eller en online webshop, der sælger Airtracks. Hvis det er en webshop med masser af forskellige typer sportsudstyr eller forskellige ting, brug ikke tiden på at kontakte dem. Find nogen der er eksperter på Airtracks og ikke bare har lidt viden om disse gymnastikmåtter.

Læs også:
Sådan får du mere motion hjemme

Købe en billig eller en dyr Airtrack?

Skal du skal købe nogle af de dyrere modeller eller gå med en billigt Air track? Hvis du ikke er sikker på om det er noget, som din søn eller datter vil syntes om, så kan fint starte ud med en billig model for lige at teste om det skulle være noget. Skulle det vise sig at være en succes, så kan du altid sælge den brugt senere og købe en dyrere, ellers sælge den og bruge dem penge på en trampolin eller en cykel i stedet for. Hvis du har et barn, der allerede elsker at lave vejrmøller, saltoer og den slags, så ville jeg nok overveje at få en god model som f.eks. Gymplay. Disse modeller skader ikke dit barns hud, og du kan kombinere dem med forskellige andre former for gymnastikudstyr som f.eks. Airbarrels, landingsmåtter og skråmåtter. Du kan endda tage 2 GymPlay Airtracks og sætte dem sammen med en smart dims kaldet en velcro-connector. Det rigtig smarte ved dette er, hvis du køber 2 styk 3 meter Airtracks, kan du bruge dem indendørs (hvis du har plads) og kombinere dem til en stor model udendørs. Det gør også at de er noget lettere at bære rundt på, finde frem og pakke væk. Denne type træning høre heller ikke under træning hvor det er brug for ekstra kosttilskud som vi ofte ser ved mange andre træningsformer. Når du op på et konkurrence niveau på Airtracken, så kunne et ekstra tilskud af proteinpulver måske være værd at overveje, ellers ikke.
Så det meste af tiden vil jeg faktisk anbefale at få 2 3 meter Air tracks i stedet for en 5 eller 6 meter model.

Lav din egen airtrack bane

At lave din egen Airtrack-bane kræver både omhu og de rette materialer for at sikre, at den er både sikker og funktionel. Her er en trin-for-trin vejledning til, hvordan du kan lave din egen Airtrack-bane:

Vurder dine behov: Før du starter, skal du beslutte, hvad din Airtrack-bane primært skal bruges til. Er det til gymnastik, træning, leg eller en kombination? Dette vil hjælpe dig med at bestemme størrelsen og designet.

Find en passende placering: Vælg en flad overflade, helst væk fra skarpe objekter eller træer. En stor græsplæne eller indendørs sportshal ville være ideel.

Køb materialer: Der er specialfremstillede Airtrack-kits tilgængelige online, men hvis du ønsker at lave en fra bunden, vil du have brug for slidstærk PVC-tarpaulin eller andet vandtæt og holdbart materiale, samt en elektrisk pumpe.

Udklip og forsegl: Skær PVC-tarpaulinen i de ønskede størrelser for din Airtrack. Forsegl kanterne ved hjælp af en varmesvejsemaskine eller stærk tape designet til oppustelige strukturer.

Installer ventiler: For at puste din Airtrack op, skal du installere ventiler, der kan forbinde til din pumpe. Disse kan ofte købes separat og installeres med et særligt lim eller svejsemetode.

Pust op og test: Brug din elektriske pumpe til at puste din Airtrack op. Test den for eventuelle lækager ved at anvende tryk. Hvis den holder luften godt, er du klar!

Sikkerhed: Sørg for at placere din Airtrack væk fra skarpe objekter, og brug den altid under opsyn. Overvej også at placere en blød mat eller anden beskyttelse rundt om den for ekstra sikkerhed.

Vedligeholdelse: Efter brug er det vigtigt at tømme din Airtrack for luft, rulle den sammen og opbevare den på et tørt sted. Rengør den regelmæssigt for at forlænge dens levetid.

Selvom det kan være en sjov DIY-projekt at lave din egen Airtrack, er det vigtigt at huske, at professionelt fremstillede Airtracks gennemgår strenge sikkerhedstest. Hvis du vælger at lave en selv, skal du altid være opmærksom på sikkerhed og overveje at søge råd fra en ekspert.

Billig Airtrack til sport og Fitness